Karin Gerfen | Oprichter Springstof & Trainer Creativiteit gezocht #creativiteit #beeldend | www.karingerfen.nl

Kunst en educatie zijn voor mij onlosmakelijke aan elkaar verbonden. Als beeldend kunstenaar maak ik ruimtelijke installaties op locatie. Je zou mijn werk kunnen omschrijven als 'ruimtelijke draadtekeningen'. In mijn werk als beeldend docent ga ik ook op zoek naar verbindingen. Ik ontwikkel en begeleid kunsteducatieprojecten en laat het 'verbinden' hierbij een rode draad in dit werkveld zijn. Naast mijn werk voor Springstof geef ik o.a. vakdidactiek bij ArtEZ Hogeschool voor de kunsten. Bij Springstof ontwikkel en coördineer ik samen met Annerieke alle programma's. Binnen het project Creativiteit gezocht geef ik trainingen.


Annerieke Otten | Oprichter Springstof & Trainer Creativiteit gezocht #creativiteit #spel #theater | www.burokien.nl

Je verbeelding en je fantasie zijn kostbare vermogens. Als kind ben je aldoor aan het spelen en fantaseren. Maar als volwassene moet je soms hard werken om niet te veel in het denken te schieten. Ik zie het als mijn missie om mensen, hoe oud of jong ze ook zijn, te laten ervaren hoe rijk hun verbeeldingskracht is. Als trainer binnen het onderwijs geef ik docenten handvaten om leerlingen meer ruimte te geven om zichzelf te uiten en om hun creativiteit te ontplooien. Bij Springstof ontwikkel en coördineer ik samen met Karin alle programma’s. Binnen het project Creativiteit gezocht geef ik trainingen.Ele Wiss | Trainer en coach Creativiteit gezocht #filosofie #theater | http://www.denksmederij.nl/

Ik ben Elke Wiss, theatermaker, trainer, docent en praktisch filosoof. Mijn passie ligt in het faciliteren van creativiteit gecombineerd met kritisch denken. Wanneer je je creativiteit, dat wil zeggen, je scheppend vermogen, ontwikkelt, ben je steeds beter in staat keuzes te maken en je eigen leven vorm te geven. Door je te ontwikkelen in kritisch denken kun je daar ook op reflecteren en erover communiceren. Wanneer je weet waar je voor staat, wat je waarden en overtuigingen zijn en je kunt jezelf helder uitdrukken, dan ben je beter in staat om je te verbinden met een ander. Volgens mij wordt de wereld daar een mooiere plek van. Ik woon in Epe aan de rand van het bos met paarden, honden en katten. Ik houd van de natuur, draag meestal 2 verschillende sokken en weet nog steeds niet of ik een cappuccino of latte het lekkerst vind. Binnen het project Creativiteit gezocht ondersteun ik bij het ontwerpen van een les (fase 4) en ik coach leerkrachten in de klas (fase 5).

Emiel van den Berg | Trainer en coach Creativiteit gezocht #muziek

Wat is het mooi dat we samen kunnen werken aan betere muziek- en kunstlessen in het PO. Plezier maken en leren, een gouden combinatie lijkt mij. Vanaf 2000 ben ik werkzaam in het onderwijs. Het is misschien een beetje een rare combinatie maar ik geef zowel natuurkunde- als muzieklessen. Heel leuk om te doen. Want 1 vak geven is iets te saai voor me. Na een lange route door het voortgezet onderwijs werk ik op dit moment als muziekdocent op een basisschool en geef ik muzieklessen op een muziekschool. Daarnaast heb ik diverse freelance opdrachten. Binnen het project Creativiteit gezocht geef ik een training (fase 3), ondersteun bij het ontwerpen van een les (fase 4) en ik coach leerkrachten in de klas (fase 5).

Sarah Rienstra | Trainer en coach Creativiteit gezocht #filosofie #theater

Filosofische gesprekken hebben een verbindende werking, geven mensen inspiratie en maken een natuurlijke nieuwsgierigheid los. Ik ben docent theater en filosoof en werk als docent filosofie en coach aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en Zwolle en verzorg verscheidene workshops op locatie namens de Anne Frank Stichting. Ik wil mensen inspireren tot het voeren van filosofische gesprekken. Binnen het project Creativiteit gezocht geef ik een training (fase 3), ondersteun bij het ontwerpen van een les (fase 4) en ik coach leerkrachten in de klas (fase 5).

Wendy Janssen | Trainer en coach Creativiteit gezocht #filosofie #beeldend

Kunst kan de wereld duiden maar ook bevragen. Kunst, filosofie en onderwijs staan centraal in mijn leven. Al jong was ik bezig met dingen maken en dat heeft handen en voeten gekregen door opleidingen aan de kunstacademie. Ik geef inmiddels les bij ArtEZ Hogeschool voor de kunsten maar gaf ook jarenlang les op een middelbare school en werkte in het speciaal onderwijs. Ik zet verbeelding in als een belangrijk instrument voor je ontwikkeling. Filosofische vragen kunnen helpen de ruimte tussen het persoonlijke en de wereld te onderzoeken. Binnen het project Creativiteit gezocht geef ik een training (fase 3), ondersteun bij het ontwerpen van een les (fase 4) en ik coach leerkrachten in de klas (fase 5).

Erna Reiken | Trainer Creativiteit gezocht #creativiteit #beeldend | www.yondering.nl

Graag vertel ik je alles over de regels en valkuilen die horen bij het creatieve denkproces dat leidt tot innovatie. Ik heb een eigen model ontwikkeld dat creatieve en innovatieve groei mogelijk maakt: Yonderen. Ik neem je graag mee op avontuur. Binnen het project Creativiteit gezocht geef ik een training (fase 3) en ondersteun ik bij het ontwerpen van een les (fase 4)

Lotte Hoogers | Coach Creativiteit gezocht #creativiteit | www.ja-doe.nl 

Creatief oplossend denken geeft de mogelijkheid om verder te kijken dan de eerste ingeving. Via alle zintuigen ontstaan nieuwe inzichten voor een vraagstuk. Dit geeft ruimte om vernieuwende oplossingen te ontdekken! Ik ben van nature een creatief denker en heb ruim 10 jaar ervaring in het begeleiden en ontwikkelen van professionals. Ik ken de regels en valkuilen van het creatieve denkproces van binnen en buiten. Ik neem je graag mee in het spel om mogelijkheden te vinden. Binnen het project Creativiteit gezocht geef ik een training (fase 3), ondersteun bij het ontwerpen van een les (fase 4) en ik coach leerkrachten in de klas (fase 5).