DE KRACHT VAN CREATIVITEIT

Tijdens deze praktische workshop laten we je de kracht van creativiteit ervaren.

Theorie

Leer welke gedragsindicatoren (houding/gedrag) bij creativiteit horen en hoe je deze kan ontwikkelen en meten bij leerlingen. Wat is creativiteit? Wat is de waarde van creativiteit binnen onderwijs? Maar ook: Hoe ben ik creatief als leerkracht?

Experimenteren en ervaren

Ga zelf oefenen: Hoe werkt dat bij mij? Welk proces doorloop ik?

Ontdekken

Wat hebben mijn leerlingen nodig om een creatief proces te doorlopen en hoe faciliteer ik dat? Wat heb ik als leerkracht nodig om dat te kunnen begeleiden.

Inspiratie

Ervaar nieuwe werkvormen en materialen vanuit de didactiek van de kunsten en leer deze toe te passen in je eigen onderwijs.

Leer verbindingen te leggen naar andere vakken, remixen en vind aansluiting bij wat je al kan en doet.

Werkvormen vanuit beeldende kunst (2d, 3d en 4d), werkvormen vanuit theater zoals storytelling en improvisatie en coöperatieve werkvormen


DAGPROGRAMMA

Teambuilding en creativiteit

Inhoud en doelstelling dagprogramma:

Een dag creatief werken en leren met het gehele team?

Wij laten jou zelf de waarde van creativiteit ervaren. Zelf creatief denken en doen staan hierbij centraal. Een dagprogramma waarbij ook aandacht is voor plezier, teambuilding en ontspanning.

Onderwerpen

- actuele visies op cultuureducatie

- ontwikkeling van creativiteit in het primair onderwijs

- 5 aspecten van creativiteit

- didactiek van de kunsten en creatieve werkvormen

Verschillende werkvormen

Ga aan de slag met diverse werkvormen en maak kennis met nieuwe materialen:

- kleine theorie

- werkvormen vanuit beeldende kunst (2d, 3d en 4d)

- werkvormen vanuit theater zoals visualisatie, storytelling en improvisatie

- coöperatieve werkvormen

- kennisoverdracht

- reflectie


CURSUS & DESKUNDIGHEID

Aan de slag met het hele team

De 5 aspecten van creativiteit vormen de basis van deze cursus. Wanneer we meer aandacht besteden aan deze aspecten heeft dat impact op alle elementen van de ontwikkeling van een kind zowel cognitief, sociaal emotioneel als motorisch.

Wat is creativiteit precies?

Onderzoekers Bill Lucas, Guy Claxton en Ellen Spencer onderzochten hoe je de ontwikkeling van creativiteit bij leerlingen van 6 tot 16 het beste kunt meten. In het model worden vijf aspecten of kenmerken van houding en gedrag onderscheiden, die een beeld geven van de creatieve ontwikkeling van leerlingen: Nieuwsgierigheid, Doorzettingsvermogen, Verbeeldingskracht, Samenwerken en Discipline.

Onderwerpen

In de cursus staan de volgende onderwerpen centraal; 5 aspecten van creativiteit, didactiek van de kunsten, reflecteren en evalueren.

trainingen

Onderzoek samen met ons hoe je meer aandacht kunt besteden aan de 21st Century Skill Creativiteit. Binnen ons aanbod staat zelf creatief denken en doen centraal. Ervaar de kracht van kunsteducatie en geef deze ervaring direct door aan je collega’s en leerlingen.

Voor wie
Bestuurders, directeuren, Icc-ers en leerkrachten uit (primair) onderwijs, medewerkers culturele instellingen

Wat we doen

Workshops | trainingen | ontwerpsessies | Coaching on the job | Co-teaching | Adviesgesprekken| Visieontwikkeling 

Onderwerpen
De rol van creativiteit in de les | Het ontwikkelen van een visie op cultuureducatie | Het ontwerpen van cultuureducatie | Didactiek van de kunsten 

Wil je meer weten over onze trainingen? Maak een afspraak met ons. We vertellen je graag meer. Klik hieronder voor ons aanbod! NIEUWSGIERIGHEID


DOORZETTINGSVERMOGEN

DISCIPLINE


SAMENWERKEN